Kun sataa, niin sitten tulee kuin saavista

Minulla on ollut blogissa auki yksi luonnospostaus jo useamman viikon, mutta se vaan ei ole valmistunut. On tapahtunut ihan liikaa. Taas. Se on kumma, kuinka katastrofit niin tykkäävät toistensa seurasta, ihan kuin autoimmuunitauditkin. Yleensä koskaan yksi ei riitä, vaan ennenpitkää (yleensä ennemmin kuin myöhemmin) seuraan liittyy toinen, kolmas jne.

Meillä viimeisin katastrofi liittyy siihen, mitä olen vainunnut jo jonkin aikaa: Usein kotiin tullessa, kun ovet olivat olleet kiinni, eteisessä tuntui homeenhaju. Puhuin siitä miehelle toistuvasti, mutta hän ei tuntunut ottavan sitä tosissaan. Haju alkoi tuntua yhä useammin ja aloin saada taustatukea myös tyttäreltä, joka alkoi oireilla (onneksi todella lievästi). Nyt syksyllä kutsuttiin homekoira visiitille. Koira merkkasi alakertaa laajasti ja myös yläkerrasta pari paikkaa. Nenäni oli siis oikeassa.

Tämä myös ilmeisesti vihdoinkin selittää sitä, mistä monikemikaaliyliherkkyyteni on saanut vauhtia erityisesti viimeisen vuoden aikana. Tähän asti en ole pystynyt nimeämään missä olisin altistunut homeelle – useimmitenhan monikemikaaliyliherkkyys syntyy nimenomaan homesairauden seurauksena, vaikkakin joskus myös ilman sitä.

No, nyt on sitten edessä rumba ja ruljanssi kun yritetään selvittää homevaurioiden laajuus tarkemmin, etsiä asiantuntevat tahot sitä paikallistamaan ja korjaamaan, miettiä talouspuolta (pankkisetä, annatko lainaa? kuinka paljon korjaukseen uhrataan? olisiko parempi tilata puskutraktori? jne) ja perheen asumista projektin aikana.

Aiheita postauksiin olisi jälleen (edelleen) hurjasti, kun vain saisin ne julkaisumuotoon. Katsotaan mihin tämän kaaoksen keskellä kykenen, vaikka toimintakyky onkin tällä hetkellä melko hyvällä tasolla.

-haitula-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.