Projekti Cymbalta jatkuu(ko?)

Taas on tällainen päivä että on ihan paha olo kun väsyttää niin paljon. Ylösalainen vuorokausirytmi jo sinällään häiritsee kunnollista lepoa – ei päivällä saa samalla tavalla nukuttua jo pelkästään ympäristön häiriöiden takia. Siihen vielä kivut, kuumuus ja kaikki muu, niin soppa on valmis.

Cymbalta-projektia olen tässä pyöritellyt mielessäni. Tuon kaksipäiväisen lääkkeettömyyskokeilun jälkeen seuraavan päivän vain nukuin, nukuin, nukuin. Silmät vaan menivät väkisin kiinni. Sitten toisena päivänä oli koko ajan pala kurkussa, halusin vaan ryömiä peiton alle piiloon ja itkeä. Ihan kauhea masis! Ja olin kuitenkin jo kaksi lääkeannosta ottanut tauon jälkeen. Tämä on yksi asia mikä minua ehkä eniten mietityttää ja pelottaa vierottautumisessa.

Cymbaltan alasajossa näyttäisi olevan vahvana vieroitusoireena mielialaongelmat. Myöskin eri lähteissä tekemäni ”tutkinnat” vahvistavat tämän. Masennusta, ahdistusta, raivonpuuskia (!) jopa itsetuhoisuutta! En oikein jaksa uskoa että selviäisin tuommoisista kertomalla itselleni että ne ovat vain vieroitusoireita. Yksi päivä ehkä, joo, mutta kun ne saattavat kestää pari viikkoa, jopa kuukausia.

Kuitenkin päivä päivältä kiukuttaa enemmän ja enemmän olla riippuvainen tuollaisesta myrkystä. Haluaisin kokeilla millainen ihminen olen nykyään ilman tuota kainalosauvaa. Selviäisinkö elämästä? Selviäisinkö ihmissuhteistani? Vai tulisiko minusta taas raivohullu hermokimppu joka vihaa itseään loputtomasti?

Sitten mietin, että voinhan koska tahansa keskeyttämisen aikana aloittaa lääkityksen taas uudelleen. Toki, mutta itseni tuntien se ei tulisi tapahtumaan. Kun jotain on aloitettu, se viedään loppuun, vaikka sitten henki lähtisi siinä sivussa. Ja jos selviäisinkin hengissä vieroitusoireista eroon, tuskin uskaltaisin (tai haluaisin) uudestaan hankkiutua riippuvaiseksi tuosta samasta myrkystä.

Ai, mutta eihän siitä kuulemma tule riippuvaiseksi… Just joo.

-haitula-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.